..........www.3-2-1-pizza.dk
PIZZA fra TRÆKULSGRILL
Ja - men kan det lade sig gøre ??
Vores kunde,
Dr. M. Hüttemann
sendte os følgende mail med sine erfaringer, inklusive fotos :
"Hej Hr. Eisele,
Nu tror jeg at jeg har fundet "fidusen" og bager gode og sprøde pizzaer.
Det var ikke så let at håndtere den store pizza i starten, men jeg har lært det på den hårde måde.
Vedhæftet finder De som lovet et par fotos af en familiepizza ( 50 cm i diameter ),
som er sprød og bagt på "Deres" PIZZASTEN str. "BBQ 500" ( specialfremstillet )
på en trækulsgrill ( standardstørrelse 50 cm ).
Vi gik frem på følgende måde :
Foto 1 :
Optænding af trækulsbriketter
i en grillstarter.
Foto 2 :
Jævn fordeling af kullene på grillen.
Foto 3 :
PIZZASTENEN lægges
direkte på de glødende kul
og opvarmes til 230° - 250° C.
Stentemperaturen kan måles
med et infrarødt termometer.
( fås i elektronikforretninger )
Ved temperaturer der er meget højere,
er der en risiko for,
at pizzabunden brænder på
og bliver sort og uspiselig
Foto 4 :
Den runde pizzadej
forbages først ca. 5 minutter
uden fyld
for at lette håndteringen.
Den forbagte dej bliver
på denne måde mere fast
og klæber ikke mere og
det er heller ikke nødvendigt
med ekstra mel.
Derefter lægges fyldet
på pizzabunden som trækkes
over på den varme PIZZASTEN
med et bræt, eller et
andet jævnt og fladt underlag.
Læg låg på ( her en pizzaplade ) og bag pizzaen indtil osten danner bobler.
Foto 5 :
Nu er den sprøde familiepizza klar til at blive spist !
Der er rigeligt til en familie med 3 børn - 6 / 10 / 13 år -
Vi fra PIZZASTENENS hus synes
den ser rigtig lækker ud !
Det er også muligt at bage en pizza på en grill, der fyres op med gas, som vist ovenfor.
Vi anbefaler, at PIZZASTENEN har en tykkelse på 30 mm til bagning
på en trækulsgrill eller en gasgrill, fordi dette ikke kræver,
at en BRØDBAGESTEN på 40 mm med en indbygget større varmelagringskapacitet, anvendes.
SPØRGSMÅL ??